הנותן כח ליעף או לעייף?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 14/12/14 16:07 כב בכסלו התשעה

שאלה

מה משמעות הברכה "הנותן ליעף כוח" חוץ מכוח רגיל?

רק עכשיו שמתי לב שכל השנים אני אומרת הנותן לעייף כוח ולא ליעף כוח. מה משמעות ההבדל? יש קשר לתעופה?

תודה רבה רבה!

תשובה

שלום וברכה!

אף פעם לא שמעתי על הקשר לתעופה אבל זה גם רעיון טוב , שה´ נותן לנו כוח לעלייה ולתעופה,

המשמעות של המילה כוח זה גם נותן חשיבות לעשייה של האדם, שה´ נותן לאדם לפעול ולעשות דברים בעולם, ועם זה הוא מודה לה´ ומתפלל לה´ שייתן לו כוח וברכה בעשייה שלו.

יש הבדל בין עייף ליעף, עייף זה, שהאדם כבד, עצל, אין לו כוח לכלום מעצלות.
ויעף , זה עייפות מיגיעה, מעבודה, כמו שאומרים על העובד, מתוקה שנת העובד, כי אז הוא מחליף כוחות באמת , וצובר כוח ליום חדש.

בברכה חן