אבלות על ערירית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/12/14 13:22 כב בכסלו התשעה

שאלה

לכבוד הרב שלום

אבקש את עזרתך בהמשך לשאלות הקודמות שלי,

דודתי מצד אבי נפטרה ב- 10/12/14 יח'בכסלו תשע"ה.

היות ולא היו להם ילדים אחיי ואני הקרובים היחידים שלה,

שאלותי:

1 מה מעמדנו מבחינת אבלות?

2 מה החובות החלים עלינו מבחינת אבלות כמו אזכרה של שנה חודש,?

3 לגבי קדיש הבנתי שצריך לשכור אדם שיאמר קדיש היות ואנו לא דתיים

4 איך אפשר לדאוג בעלות מינימלית לדאוג שיגידו עליה קדיש היות ואנו דליי אמצעים,

בתודה מראש

שבוע טוב

תשובה

שלום וברכה

כואב לקרוא את הסיפור של דודתך.

א. אין לכם מעמד מבחינת אבלות. אתם לא צריכים לשבת שבעה, או לקיים מנהגי אבלות. וודאי שטוב ונכון הוא לעשות ציון מסוים למותה. אולם זה לא קשור להלכות אבלות.
ב. כאמור, אין לכם חובה לעשות אזכרה של חודש או שנה. אולם, נהוג מאוד, כשנפטר קרוב משפחה ערירי – הקרובים לו לא מזניחים את זכרו, ועושים יום חודש ויום שנה.
ג. לגבי שכירת מישהו שיאמר קדיש – גם זה מנהג יפה מאוד. צריך לבדוק האם אפשר לעשות את זה מעזבונה שלה. אני לא יודע היכן ניתן למצוא בעלות מינימאלית מישהו שיאמר קדיש, וצריך לבדוק באזור בו אתם גרים ובבית הכנסת המקומי האם יש מישהו שבכל מקרה אומר קדיש- ומוכן לצרף גם את זכרונה.

כל טוב ונחמה