גידול כלב

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/12/14 12:31 כב בכסלו התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב קודם אומר שאני מאוד אוהב כלבים ועד היום הספקתי לגדל 2 כלבים בתקופה האחרונה התחלתי להתחזק והבנתי שיש ביהדות קצת מחלוקות לגבי גידול כלב אסור או מותר ואם מותר מה התנאים אשמח אם תוכל לעשות לי סדר בנושא.

ועוד שאלה קטנה האם יש בעיה כלשהי או איסור על צפייה בסרטים הודים ושמיעת שירים הודים מפני שהם גויים (אמי יהודייה כמובן ממוצא הודי).

תודה

תשובה

שלום וברכה

אם מדובר בכלב שמפחיד את הבריות – הדבר אכן מאוד אסור על פי ההלכה.
אם מדובר בכלב ביתי שהבריות שמחות בו (לנו יש כלב אחד כזה) – הדבר לא אסור על פי ההלכה.

למה שיהיה אסור לראות סרטים או לשמוע שירים הודיים ? העובדה שהם גויים אינה פוסלת את אומנותם. דברים דומים כתב הרמב"ם על שירים לועזיים, ולימד שאנו בוחנים הטובים הם אם רעים, ולא האם מקורם אצל גויים או אצל יהודים.

כל טוב