כיבוד הורים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/12/14 12:18 כב בכסלו התשעה

שאלה

שלום לרב,

בעלי מעדיף שלא להתארח אצל אמי כיון שבבית אמי יש חדר שינה אחד של אמי וחצי חדר בסלון עם מחיצה בו בעלי ואני ישנים ולבעלי לא נעים לישון שם. אמי הציעה שכשבעלי מגיע לתת לנו את חדרה. האם מותר לנו לישון בחדר אמי? האם מותר לנו לישון במיטת אמי?

תודה לרב.

תשובה

שלום וברכה

השאלה הרגישה הזו היא שאלה משפחתית.
ההלכה מחייבת לכבד את אמך. היא קובעת כללים כלליים בלבד, ולא כל כך נכנסת לפרטים, וגם כשהיא נכנסת לפרטים – זה כמובן תלוי גם בנסיבות.
לפיכך, אם אתם מעריכים כי זה הדבר שיכבד את אמכם – שאתם תבואו להתארח, ומבחינתה היא שמחה לפנות את חדר השינה שלה כדי שאתם תבואו ותתארחו שם, הדבר לא רק מותר, אלא מצווה גדולה, וצריך להיזהר שלא להיות חסיד שוטה; אם אתם מעריכים שזה לא ממש מה שהיא הייתה רוצה, אלא שמדובר בו במין "סחיטה" שהיא נסחטת באופן פנימי – חפשו מוצא אחר.

האם אתם יכולים ללכת בדרך זו ?

כל טוב