התחזקות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/12/14 09:55 כב בכסלו התשעה

שאלה

שלום רב כבוד הרב,

לאחרונה היו מספר פעמים שלא הרגשתי טוב ובכל פעם התפללתי לקדוש ברוך הוא שיעביר לי את ההרגשה הרעה ואני אקח על עצמי מצווה לקיים (אני חילונית). אני רוצה להתחיל עם כמה דברים שאוכל לעמוד בהם ושבעלי לא יתנגד לכך ולא יבין מה עובר עלי... אילו מצוות אני יכולה לקיים בתור התחלה? תודה רבה מראש

תשובה

שלום וברכה

התנועה שאת נמצאת בה, המבקשת להניע את עצמנו כתוצאה מדברים שמתרחשים בנו – היא תנועה נכונה וטובה.
והרצון לשמור על זוגיות טובה ולא לגרום לזעזועים בבית – גם זה מהלך נכון. כרתתם ברית ביחד, ואתם מתקדמים ביחד, ולא אחד ש"בורח" לשני.
מה עושים ? משלבים את שני הדברים, ומתחילים במצוות ש"בין אדם לחברו".
למשל, קבלי על עצמך להקפיד יותר בענייני לשון הרע, לא לדבר רע סתם על אחרים, לא להלבין פנים, לקבל את כל האדם בסבר פנים יפות (בראש ובראשונה את בני המשפחה), ולהיות מוארת יותר באור הטוב.
אלו מצוות גדולות מאוד (רבי עקיבא אמר ש"ואהבת לרעך כמוך – זה כלל גדול בתורה"), וגם הימנעות מעבירות גדולות מאוד (הלבנת פנים, לשון הרע), ואלו מצוות שנכון להתחיל בהן, ומכוח זה הדברים גם משפיעים על הזוגיות, ועל הנכונות להתקדם הלאה.

האם זה נראה לך ?

כל טוב