מזוזה בחו"ל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/12/14 00:15 כב בכסלו התשעה

שאלה

שלום רב,

אני מתגוררת בחו"ל לתקופה ומעוניינת לשים מזוזה בפתח ביתי. מסיבות ברורות, אני לא רוצה לשים אותה מחוץ לבית (כנהוג), אלא בתוך הבית. הבעיה היא שחדר השירותים ממש ליד הכניסה של הבית (עם דלת). שאלותיי הן:

1. האם יש מניעה לשים מזוזה בדלת הכניסה בתוך הבית?

2. האם יש בעיה לשים את המזוזה בדלת הבית היות וחדר השירותים ליד הכניסה?

3. האם יש מניעה לאישה להתקין מזוזה לבדה?

4. האם יש נקודות חשובות שעליי לשים לב אליהם כאשר אני שמה את המזוזה?

מודה מראש,

שבוע טוב ומבורך,

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

1. עדיף בכניסה מבחוץ, אבל אם אי אפשר ניתן גם בחלק הפנימי.
2. אין בעיה כשיש דלת לשירותים.
3. אין כל בעיה, תבורכי.
4. גובה המזוזה בערך בכתף כל אדם. המזוזה צריכה להיות או אנך למשקוף, בני אשכנז עושים מעט נוטה (כ45מעלות).

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
שבי דרום