למה ה' צריך את המצוות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 10/12/14 10:47 יח בכסלו התשעה

שאלה

שלום קוראים לי יוסי

אני בצבא והרב מדבר איתנו על המצוות ואני שאלתי אותו למה ה' צריך את המצוות שלנו והוא לא ידע להסביר לי למה אז האם תוכלו להסביר לי מה התועלת של המצוות בעיני ה'

תשובה

שלום לך ותזכה למצוות על שירותך בצה"ל,

[ ה' לא צריך את המצוות שלנו]
הוא שלם ואין בו בו חסרון ממילא הוא אינו צריך דבר.

המצוות הן לטובתנו לקדם אותנו וגם לאתגר אותנו.

דוגמא - המ"פ צריך להביא את הפלוגה אל היעד. הוא בוחר חייל טוב היודע לנווט ומטיל עליו את המשימה.
המשימה היא אתגר לחייל ואם הוא לא ירצה המ"פ יטיל על חייל אחר או ינווט בעצמו.
לחייל שקיבל את המשימה זה אתגר וזכות להיות שותף בהובלת הפלוגה, הוא גם מתקרב למ"פ בכך שקיבל ממנו את המשימה וממלא אותה בהצלחה.

כך גם תועלת המצוות היא לנו הן לקירבה לקב"ה, הן לרוממות רוח והן לאתגר לממש את כוחותינו.

בברכה שתזכה לקיים 'ארדוף אויבי ואשמידם'

דוד לוי