שירות לאומי בעיר המגורים - עניי עירך קודמים.

חדשות כיפה חברים מקשיבים 08/12/14 19:29 טז בכסלו התשעה

שאלה

שלום רב,

בעז"ה שנה הבאה אני מתעתדת להיות בת שירות לאומי,חלק מההתלבטויות לגבי נושא זה הינו המרחק מהבית.בנוגע לנושא זה רציתי לשאול האם יש ענין לעשות בעיר בה אני גרה או בשכונה לפי "עניי עירך קודמין",והאם אין עוול בכך שאני אצא לעשות שירות בעיר אחרת ,או בשכונה אחרת כאשר גם עירי זקוקה לי בבירור.

מה דעת ההלכה לגבי העיניין?ומדוע?

תודה רבה

תשובה

שלום לך מוריה היקרה

יישר כח על הרצון לברר את ההלכה.

ככלל, יש הרבה שיקולים ביחס לבחירת מקום לשירות לאומי, כך שקשה להגיד שזה 'עוול' בכך שאת בוחרת מקום שירות מחוץ לעירך.

אמנם, אם אפשרי הדבר מבחינתך, בודאי שיש עדיפות ומעלה וקדימות לעשות בעיר מגורייך, כפי ההלכה שהבאת ש'עניי עירך קודמים'.

חזקי ואמצי ועשי חייל בכל אשר תפני

טוביה
tsbias1@gmail.com