לינת הורי בעלי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/12/14 12:09 טז בכסלו התשעה

שאלה

שלום, התחתנתי לפני חודש והשבת אני אמורה לארח את ההורים של בעלי האם עליי לתת להם ללון במיטתי ובמיטת בעלי או שמבחינה הלכתית עדיף שילנו במיטה אחרת.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, הרבה שמחה.
שאלה זו אינה שאלה שיש להלכה עמדה לגביה. זו שאלה זוגית, משפחתית וכדו'. יש מנהגי משפחות שההורים מקבלים את חדר השינה של הזוג, שהוא בדרך כלל החדר הטוב ביותר. אצלנו היה נהוג אחרת, וההורים לא היו ישנים בחדר המיטות של הזוג. מצאו את הדרך הטובה ביותר שלכם מבחינה משפחתית, ואל תפעלו לפני כללים, אלא לפי הזרימה הפנימית.

כל טוב והרבה שמחה