כשרות

חדשות כיפה רבני כושרות 08/12/14 10:07 טז בכסלו התשעה

שאלה

האם רמת הכשרות של חרדל מבדץ דיזון מצרפת הוא מהדרין ואפשר לסמוך עליו.

מה הדין של צימוקים הנמצאים בגרנולהאו בגלידה בהכשר הרב לנדא? האם אפשר ללאכול בלי בדיקה? בגלידה בכלל אי אפשר לבדוק. האם להימנע מגלידה כזאת?

בברכה, רוני

תשובה

שלום,
יודעי דבר אומרים שהחרדל הוא מהדרין.
הצימוקים עוברים בדיקה במפעל ולכן בגלידה אין צורך לבדוק כי הם מוכנסים מיד לתוך הגלידה ולא יתכן שיתפתח שם חרקים בתוך הקפאה. אלם בגרנולה יש להשתדל לבדוק את הצימוקים כי פעמים הם שוהים בתוך הגרנולה זמן רב (או בחנות או בבית) מאז היצור ועד האכילה.
בברכה,