כלים שהודחו במדיח לא כשר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/12/14 07:51 טז בכסלו התשעה

שאלה

שלום

במקום העבודה שלי ישנם כלי מטבח, שלא מקפידים על כשרות בשימוש בהם (בשר בחלב, בשר טרף וכדו').

הכלים נשטפים באמצעות מדיח כלים רגיל (חום רגיל, עם מעט שאריות מזון).

הבאתי ספל פרטי לשימושי האישי, אך בטעות הכניסו אותו למדיח לתוכנית מלאה.

1. האם ניתן להמשיך ולהשתמש בספל?

2. האם יש הבדל בין ספל זכוכית לספל קפה רגיל (חרס)?

3. אם אין בעיה עם ההדחה, האם ניתן להשתמש בספלים שיש במשרד (מתוך הנחה שמשתמשים בהם רק לקפה ולתה שבמשרד)? האם בזה יש הבדל בין ספל זכוכית לחרס?

תודה!

תשובה

שלום וברכה

א. הספל לא נאסר כתוצאה מהשימוש במדיח, מסיבות שונות.
ב. גם אם מדובר בספל חרס, ובוודאי כשמדובר בספל זכוכית.
ג. בשעת הדחק אפשר להשתמש בספפלים של אחרים, אולם כדאי לא לנהוג כך לכתחילה.

כל טוב