גויים במקום העבודה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 05/12/14 07:59 יג בכסלו התשעה

שאלה

אני מתנדב בבי"ס יסודי מטעם השירות הלאומי ואחת המנקות והשרת הם נוצרים. איך עליי לנהוג עימם? מותר לי לשאול בשלומם? מותר לקיים שיחת חולין?

תשובה

שלום לך ותזכה למצוות,

הנחות יסוד לתשובתי
1. אני משער שהם אינם נושאים צלב על בגדיהם וכד
2. אתה בן ולא בת.

כמובן שהם, ככל האדם, נבראו בצלם אלוקים וצריך לכבדם בהתאם.

הרחקה -
צריך לנהוג הרחקה באוכל ולא לאכול ביחד ובודאי לא שהם יכינו לך כוס קפה וכד' (אתה יכול להכין ולתת להם אבל לא לשבת איתם).

כמובן שלא הולכים לבתיהם וכד'.

חל איסור 'ייחוד' איתם.

לגבי הגברים - אתה בהחלט יכול לשאול בשלומם וכד'.
לגבי הנשים - אסור לנהל איתם כל שיחה שאינה הכרחית, כמו עם כל אשה אחרת ואף יותר מכך.

אין ללמדם תורה (אבל מותר להסביר בקצרה אם הם שואלים וכן מותר לומר דבר תורה לקבוצה של יהודים גם כאשר הם נמצאים)

[ראוי להקפיד ולהקדים ולברך אותם בכל יום בבוקר] בברכת 'בוקר טוב' וכד'.
רצוי לעשות זאת ללא שימוש במילה שלום שהיא שם ה'. יש היתר מיוחד ליהודי לברך את חברו בשם זה.

בברכה דוד לוי