קניית בית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/12/14 09:23 יב בכסלו התשעה

שאלה

שלום,

אני ובעלי מעוניינים לקנות בית פרטי בראשון לציון, התברר לנו שכמה בני משפחה שגרו בבית נפטרו ממחלת הסרטן, אחד הילדים, אמא, אבא ועוד בת משפחה.

האם כדאי לנו לקנות את הבית?

תודה על התשובה.

שרית

תשובה

שלום וברכה

הדברים שאני כותב הם כמובן לאחר בדיקה שאין סיבה מדעית גלויה לאסונות שאירעו בבית הזה, ודבר קשור לבריאותה של המשפחה עצמה ולא לגורמים חיצוניים.

חלק משמעותי מאוד של אמונתנו הקדושה היא הטמעת ההכרה שגורלנו תלוי ביד ריבונו של עולם, ועל כן הגורל אינו "מושפע" מהעובדה שגרו בבית אנשים שנפטרו או כל נושא אחר הקשור בכך, אלא בבחירה החופשית שלנו, בעשיית מעשים טובים שלנו, ובהתנהגות הראויה שלנו.
על כן, דווקא מצד האמונה בריבונו של עולם צריך להתנער מאמונות שאין בהן ממש, ולחיות בבית לאור אורו של הבית עצמו "ויהי ביתך פתוח לרווחה ועניים מרודים בני ביתך".

כל טוב