כשרות לכדורי לקטאז

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/12/14 13:03 י בכסלו התשעה

שאלה

שלום רב

האם כדורי לקטאז צריכים כשרות?

להבהרה, מדובר בכדורים לבליעה שאין בהם הנאת החיך, ואנשים שסובלים מבעיות רפואיות צריכים לקחת אותם על מנת לעכל מוצרי חלב. אומנם הFDA האמריקאי הגדיר כדורים אלה כתוסף מזון (ועל כן אין צורך במרשם) אבל אני לא חושב שהם לקחו בחשבון את הצד ההלכתי של העניין.

עוד נפקה מינה של הגדרת הכדורים האלה כמזון או תרופה (מלבד האם הם צריכים הכשר) הוא האם מותר לקחת אותם בשבת.

אני ראיתי כל מיני חצאי-התייחסות לנושא, אבל לא פסיקה חד-משמעי.

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

כפי שכתבת, יש על כך דעות שונות.
עמדתי היא שמדובר בדבר שאינו מאכל (גם אם הוא מוגדר כתוסף מזון) אלא בייצור של מוצר ביולוגי-מלאכותי, ובדבר שנלקח שלא כדרך אכילה, ובכלל ספק אם יש בו משהו שאינו כשר, ועל כן מותר ליטלם גם ללא הכשר.
כמו נושאים רבים אחרים, אם יש דרך להשיג כדורים כשרים ללא מאמץ גדול - כמובן שמהיות טוב אל תהי רע.

כל טוב