ייעוד

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 30/11/14 22:48 ח בכסלו התשעה

שאלה

שלום. אני בן 15 ולא מצאתי ייעוד/מטרה לחיים שלי ורציתי לגעת האם אני אמצא את ייעודי בחיים ואם כן אז מתי בערך זה ייקרה?

תשובה

שאלה נפלאה.
שאלת הייעוד בחיים היא שאלה שכל אדם מתמודד איתה. נדמה לי שרוב בני האדם ממשיכים לחפש, פעמים מוצאים אותו ופעמים לא.
הייעוד בחיים, בדרך כלל מתגלה בגיל מאוחר יותר.
בין כך ובין כך, הדבר החשוב ביותר, הוא להמשיך להאמין שחיינו כאן הם בעלי משמעות.
אבל ברצוני להוסיף נקודה חשובה.
אדם יכול לחפש את היעוד שלו, ולוותר על החיים. כלומר, היום אתה אח של.. חבר של.. בן של.. אתה יהודי, אתה חי בארץ הזאת, כל דבר מאלו יכולים למלא חיים שלמים, כל דבר מאלו יכול להיות יעוד בפני עצמו.
אם תחיה מתוך הכרה במשמעות של חייך ושל מעשיך. בהכרה בשליחות האלוקית שאתה ממלא בחייך כאן, אם תחייה כך, אשרייך.