הפיכת סיר ל'בשרי'

חדשות כיפה הרב דוד לוי 30/11/14 06:38 ח בכסלו התשעה

שאלה

שלום לכבוד הרב,

ישנו ברשותי סיר בשרי שלא היה בשימוש כ- 3 שנים ואף יותר..

רציתי לדעת האם אוכל להסבו לשימוש כסיר פרווה ולבשל בו קטניות,אורז, פסטה, מרקים וכו.. שיהיו בחזקת פרווה ואף לאוכלם אח"כ עם אוכל חלבי?

האם חייב הגעלת הסיר? ואם כן, איך מגעילים את הסיר שהוא גדול ואין לי סיר גדול ממנו?

תודה מראש ויישר כח,

ס

תשובה

שלום לך

ניתן להכשירו בקלות
ואולי מותר גם בלי להכשירו אחרי נקוי יסודי.

הכשרה עצמית של סיר גדול -
1. נקיון יסודי מבפנים ומבחוץ
2. מרתיחים בו מים עם סבון בתוכם עד שיגלוש מכל הצדדים. (כאשר המים מבעבעים מותר 'לעזור' להם לגלוש)
3. לאחר מכן רצוי להעבירו במים קרים - אם הוא כבד אז לא לעשות זאת.
4. מבחינה טכנית צריך להזהר מכוויות ממים רותחים ובפרט מאדים, וכן מומלץ לכסות את המים בזמן ההרתחה - זה חוסך זמן.

בהצלחה דוד לוי