כיסוי ראש מלא

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/11/14 21:37 ז בכסלו התשעה

שאלה

1)אני בעיקרון רוצה בחורה עם כיסוי ראש מלא אבל אם אני פוגש בחורה דתיה אבל רק לא רוצה ללכת עם כיסוי ראש האם בגלל זה לפסול אותה לקשר רציני? לא הכרתי בחורה ספציפית ואני שואל באופן כללי

2)האם יש בתשובה לשאלה 1 הבדל בין אשכנזים לספרדים ובין אשכנזים לאשכנזים חסידיים?

אשמח לקבל תשובות מכבוד הרב ושיהיה לכבוד הרב לילה טוב

תשובה

שלום וברכה

מציאת בת זוג מתאימה אינה יכולה להתבסס על עיקרון אחד בלבד. לא זו בלבד, אלא שהשאלה האם היא תלך עם כיסוי ראש מלא או לא יכולה לנבוע מכיוונים כל כך רבים – למן העובדה שהיא אינה נאמנת להלכה, ועד העובדה שהיא סבורה שזו ההלכה והולכת לאור פסקים מפורשים, כך שגם אם כיסוי הראש הוא אכן קריטריון ראוי להיות קריטריון יחיד – אין אתה יכול לבחון מה הוא אומר, לפני שתכירו על כל צדדיכם, ותוכלו לראות את מכלול ההתאמה שביניכם.

כל טוב