שמיטה ושבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/11/14 15:34 ו בכסלו התשעה

שאלה

הרב שרלו שלום,

1) על גג ביתינו צומחים מדי שנה עשבים. לבקשת שכני המבוגר, אני נוהג לעלות ולעקור אותם. האם מותר לי לעשות זאת גם בשמיטה? יצויין כי אני עוקר אותם על מנת לבער את הצמחים מהגג, ולא כדי לפנות מקום לצמחים אחרים וכד'.

2) ממתי ראוי בערב שבת להפסיק ממלאכה שאינה קשורה להכנות לשבת? במקום אחד מצאתי שממנחה קטנה, במקום אחר: שעתיים וחצי לפני השקיעה.

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

א. הדבר מותר, מסיבות רבות, שהעיקרית שבהן היא שאין מדובר בקרקע, ואין מדובר בטיוב קרקע, אלא בתלישת עשבים מגג.
ב. שאלת הפסקת מלאכה לקראת שבת היא שאלה מורכבת. יש מלאכות שכלל אסור להתחיל בהן לקראת שבת, יש את דין תוספת שבת על כל המלאכות וכדו'. נראה שההצעה לגבי מנחה קטנה היא הצעה נכונה.
כל טוב