שמירת שבת

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 28/11/14 10:14 ו בכסלו התשעה

שאלה

בס״ד

אומרים שמי ששומר שבת נמחלים לו כל עוונותיו האם זה כולל גם את העוונות החמורים ביות כמו לדוגמה פגם הברית? (כמובן אני יודע שאסור לעשות משהו ולהגיד ״יימחל לי״ אלא רק אם זה בלי כוונה תחילה וכו..) ואם לא אז על מה כן? והאם זה גם על בין אדם לחברו לפחות מפחית מהעונש או שבנושא הזה כשמו כן הוא בין האדם לחבירו וזהו

תודה רבה

תשובה

שמירת שבת היא אכן אבן יסוד בשמירת המצוות ומי שמחלל שבת בפרהסיא דינו בכמה דברים כנכרי.אך היא לא מוחלת על עוונות אחרים.לא יודע מי "האומרים"