גזל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/11/14 16:56 ה בכסלו התשעה

שאלה

שלום

לפניי הרבה זמן התחזייתי למישהי... בחורה אחת שהאמינה שאני מישהי אחרת שלחה לי סיפריי קודש וסיפרי סיפוריי תורה. כמובן שמרגע שהשקר התגלה נותק הקשר עם אותה בחורה .למרות בקשתי לסליחה וחרטה עמוקה. שאלתי היא האם זה גזל? האם עליי להחזיר את הספרים? אם כן אין באפשרותי להחזיר ללאותה בחורה אז מה עליי לעשות עם הספרים

תשובה

שלום וברכה

ההלכה אומרת כי הגוזל ואינו יודע ממי גזל – יעשה בזה צרכי ציבור.
אני לא בטוח שהבנתי לחלוטין את הסיפור, וכלל איני יודע אם אכן יש גזל בסיפור הקצר שסיפרת. אולם נראה כי הדבר הנכון לעשות עם הספרים האלה הוא למצוא דרך שהציבור כולו יוכל להשתמש בהם (לתת לבית כנסת; למוסד לבעלי תשובה; וכדו'), ועל ידי כך ללכת בדרכה של ההלכה.

האם זה אפשרי ?

כל טוב