אני מוכנה לקחת על עצמי תיקון אם זה אפשרי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/11/14 16:48 ה בכסלו התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב

יש לי בת בכורה שרב הזמן מאד ממורמרת בעקבות פרידה מבן זוג

היא מאד קנאית ומלאת שנאה לכלתי( גיסתה) שלפניי חודשיים התחתנה עם הבן שלי

הקנאה מתבטאת בקללות וניבולי פה נוראיות שאני ממש מפחדת הן על הבת שלי והן על הכלה שכרגע בהתחלת הריון

הרי למילים יש כח . האם אני כאמא יכולה לקחת על עצמי תיקון בשביל הבת שלי? אני ובעלי כבר חסריי אונים הרי מדובר בבחורה בת 28 עם התנהגות של ילדה קטנה.

אני מוכנה לקחת על עצמי תיקון אם זה אפשרי .

אשמח לתשובה

תודה

תשובה

שלום וברכה

המצב המורכב שאת מסובכת מתאים מאוד למילה "התפוצצות".
יש בעולמך, בעולם של הבת שלך, בעולם של הגיסה – משהו שהתערער, שהתפוצץ.
ממילא, קשה לדעת מהו הדבר הנכון שצריך לעשות בעת הזו. הפניה ל"תיקון" מיסטי כזה או אחר אינה פעולת פתיחה נכונה. בסוף המעשים שלנו אנו מתפללים לריבונו של עולם כי יסייע בעדנו לתקן את המצב, אולם ההנחה כי אנחנו יכולים לקחת "תיקון" על מישהו אחר ועל מצב אחר – אינה מבוססת.
מה נכון יותר לעשות ? לנסות הרבה דרכים. עד כמה שקשה – לנסות ולחבק את הבת הכואבת והממורמרת, ולשקם אותה ואת הקשרים ביניכם; לנסות להשתחרר מן הפחד כאילו קללות של מישהי יכולות לפגוע בבת שלך ובכלתך, וכשאת תפעלי שלא מתוך פחד אלא מתוך עולם של תיקון (במשמעות שאת מנסה לתקן ולתפור מחדש את המשפחה שלך) יהיו לך יותר סיכויים להצליח.
לאמור: התיקון הגדול והאמיתי מתחיל ברצון המצוין שלך לעזור ולשנות את המצב, וממשיך בחיפוש שלך אחרי דרכים מעשיות לתקן את המצב, ועל ידי תפילה גדולה לריבונו של עולם כי יסייע בעדך לעשות זאת, וישלח את אורו ואמיתו כדי שינחו אותך בדרך נכונה.

האם זה לא יותר נכון ללכת בדרך זו ?

כל טוב