טלפון שנשבר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/11/14 14:57 ה בכסלו התשעה

שאלה

שלום הרב, יש לי סיפור שאני צריך לדעת מה התשובה אליה בעניין מי משלם וכמה, אז כך: אתמול הייתי בסניף בבני-עקיבא ועשינו חזרות לדגלנות שלנו , היינו בתוך קרוון וחבר שלי שם את הטלפון שלו בטעינה על הקיר והניח אותו על המטען עצמו והוא ידע ולקח את הסיכון שזה יפול וישבר, אני הייתי בחדר ולא ידעתי שזה שם, הייתי ליד היקר ודפקתי קצת על הקיר ואז זה נפל, הטלפון נשבר ולא עובד, אני הצעתי לחברי שאני יסדר לו את זה במחיר זול וטוב והוא אמר בסדר נראה כבר..באותו יום הוא שלח את זה לתיקון/בדיקה ואמר שזה יעלה יותר ואני יצטרך לשלם על זה. מי מאיתנו משלם וכמה? תודה רבה על ההתייחסות !

תשובה

שלום וברכה

עיקרון יסודי בהלכה הוא שאדם מועד לעולם, ולכאורה אתה זה שצריך לשלם את מחיר הפלאפון.
אמנם, במקרה הזה החבר שלך גם פשע בכך שהוא שם את הפלאפון בצורה זו, ויש מצבים בהם גם אדם מזיק פטור (כגון למאן דאמר נתקל פושע), ובעוד מצבים.
על כן, המקובל הוא להגיע לפשרה בנושא זה.

כל טוב