שמיטה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/11/14 10:43 ה בכסלו התשעה

שאלה

ברצוני לשאול בנוגע לדיני השמיטה.. במידה ואנו רוכשים מסופר שמצוין בתעודת הכשרות שזה "היתר מכירה " או מהשוק ששם אין לנו מושג האם זה של יהודי או נוכרי.. מה עלינו לעשות עם הירקות והפירות ?

האם לשמור את קליפות הירקות ? עד מתי ? מה בנוגע לפירות ?

ראיתי באיזו טבלה שמצויין בה סוף זמן איזור ספיחין- האם עליי להתייחס לתאריך הזה ? של סוף הזמן ?

במידה וישנו פרי / ירק "בעייתי" לאכילה אשמח שתכתוב לי.

אשמח לקבל הסבר מעשי ומפורט על מנת שאשתדל לשמור עד כמה שניתן.. תודה רבה.

שנה מבורכת

תשובה

שלום וברכה

א. אם כתוב היתר מכירה זה אמור להיות לאור היתר מכירה, ולא של גוי, אלא של יהודי, והדבר מותר מבחינה הלכתית לכל רבים רבים הסומכים על היתר מכירה, וקובעים כי זה הדבר הנכון לעשות בעת הזו.
ב. אם זה היתר מכירה – אין צורך לשמור דבר, לא את הקליפות ולא את הפירות. אם זה מיבול שביעית של יהודי (חנות שמוכרת דברים בקדושת שביעית) – אין צורך לשמור קליפות שבמשך השנה כולה לא שומרים אותן.
ג. איסור ספיחין אינו חל במקום בו סומכים על היתר המכירה.

כל טוב