האם מותר ליהודי בחורה גויה על מנת להתחתן לאחר שתתגייר?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/11/14 15:34 ד בכסלו התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

הכרתי בחורה נחמדה בעלת מידות טובות מחו"ל אבל אינה יהודיה אלא נוצריה אבל חילונית.

האם קשר כזה עשוי להביא לנישואין בקדושה וטהרה במידה והבחורה תביע נכונות להתגייר?

מדובר בבחורה באמת משכמה ומעלה! איכותית ובעלת מידות טובות ונראה שיכול להיות חיבור רוחני חזק ביותר.

תודה.

תשובה

שלום וברכה

הסוגיה בה אתה עוסק היא סוגיה שהתשובה לה שונה ממקרה למקרה.
באופן כללי, ההלכה אוסרת גיור לצורך נישואין, בשל העובדה שנקודת המוצא של ההלכה היא שהגיור נעשה למטרות אחרות מאשר הרצון להיכנס לעם היהודי. כניסה לעם היהודי צריכה להיעשות מרצון אמיתי להיות חלק ממנו, ואף שניתן לחלוק מהי רמת שמירת המצוות שיש לתבוע מהמתגייר - לא ניתן לחלוק על חשיבות עצם רצונו להיות חלק מאתנו.
לכן, הדבר הנכון ביותר לעשות הוא לא להיכנס כלל להרפתקה כזו, גם אם יש צדדים שמאוד מוצאים חן.
במצבים חריגים ההלכה מאפשרת גיור כזה, אולם מדברים לא נראה כי אתם בכלל נמצאים במקום זה.

כל טוב, ומציאת בת ברית מעם הקודש בקרוב