בגידה וחזרה בתשובה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/11/14 12:08 ב בכסלו התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום רב,

אני אישה נשואה 3 ילדים וחטאתי מאוד. בגדתי בבעלי עם בחור נשוי. הקשר בינינו נמשך כ 3 חודשים. הקשר התחיל לאחר משבר בחיי הנישואים ולאחר שחיפשתי "אוזן קשבת" ונסחפתי, כנגד המצפון והמוסר.

אינני אישה דתייה אך אנו שומרי מצוות בבית.

לאחר שהלכתי להתייעץ עם רב בנושא אחר, הוא גילה את הסוד בעצמו והסביר לי כמה חמור הנושא וכמה השלכות מסוכנות יש על כך לילדיי.

התעשתי מייד. כשיצאתי ממנו שלחתי הודעה לבחור שזה ניגמר. אני מתחרטת מאוד מאוד על מה שעשיתי וכבר שלושה ימים רק בוכה ומתפללת לקב"ה שיסלח לי על חטאיי ושלא יעניש אחר מלבדי בעוון הנורא שלי. אני חרדה מאוד לשלומם של ילדיי ולא רוצה שיפגעו מכך.

אני לא סיפרתי לבעלי את שקרה אבל אני מבקשת ממנו סליחה גדולה בלבי ואני מצטערת על הכל ואני אוהבת אותו ורצה לתקן את שעשיתי.

האם הדבר אפשרי? האם בעלי ראוי לי? ויכול להשאר נשוי לי?

האם ילדיי יפגעו בגללי? והאם מותר לי ללכת למקווה ולשמור על טהרת המשפחה ולקיים יחסים עם בעלי?

תודה וכל טוב!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הנושא מסובך וצריך טיפול הלכתי ´מקצועי´.
עליך לגשת לבית דין רבני באזור מגורייך כדי שילמדו היטב את פרטי הדברים ויבקשו לך תיקון.
עד שלא תתקבלי להתייעצות בבית הדין אל תאמרי דבר לבעלך - חשוב שבית הדין יהיו בתמונה לפני שבעלך ידע ממך על המעשה.
התחזקות דתית היא דבר נכון תמיד ובוודאי כחלק מתהליך תשובה.
אין איסור להיות בקשרי אישות עם בעלך בתנאי שהוא זה שמבקש זאת.