נשים בצהל

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 24/11/14 09:50 ב בכסלו התשעה

שאלה

שלום הרב

אני הגעתי לגיל שאני צריכה להתגייס או שרות לאומי אני ממש רוצה להתגייס אך אני יודעת שיש רבנים שחולקים על זה אשמח לתשובה והרבה מקורות לזה

תודה

תשובה

אין בעיה הלכתית רשמית יש המצאות. מצד שני יש בעיה שחלק גדול מהבנות לא מסוגלות להתמודד עם המציאות הצבאית ולומר באופן גורף שעל כולם ללכת זה חוסר אחריות כי יש בנות שתדדרדנה בקלות בצבא. (גם בשרות לאומי ניתן להידרדר , ולא כל מקום מומלץ).
יש תפקידים בצבא שאין לבת דתיה מה לחפש שם ולכן אם מחליטים להתגייס יש לוודא מראש להיכן מגיעים.
אני לא מכיר אותך ולכן לא אוכל להמליץ.
בכל מקרה אם את מחליטה להתגייס כדאי שתהיי בקשר עם ארגון "אלומה" שעוזר מאוד לבנות הדתיות וגם מבטיח שתמיד תהיה עם כל חיילת דתיה עוד חברה דתיה בכל תקופת השרות. אם את לא מכירה אותם חפשי אותם במרשתת.