שחרית במניין

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/11/14 11:10 א בכסלו התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב..

מיזה 4 שנים שאני מתחזק ובחצי השנה האחרונה אני לומד כל יום שעתיים או שלוש בערב לימוד לפי הסדר בעיון

ומשתדל להתבודד כמה פעמים בשבוע כמעט שעה.

שומר תברית נגיעה כמעט ולא עיניים מוריד הרבה .

אני יודע שאני בדרך הנכונה ואני מרגיש את זה אבל יש לי בעיה עם שחרית במניין אני לא מצליח לקום!!! ואני מתפלל על זה כל הזמן!

כל לילה מתפלל ומתעורר בשעה שביקשתי אבל כשאני מתעורר אני מרגיש שאני לא רוצה לקום בכלל!

וזה ככה מאז שהתחלתי להתחזק .

אני מבקש מהרב בקשה שיתן לי עצה מה לעשות

תשובה

בס"ד
שלום רב,

רבי נחמן היה קורה לכך - מעשה של הסיתרא אחרא.
אתה פועל כל כך יפה בקודש, ומתעלה כל הזמן במעלות הקודש.
יש לך קושי אחד, והוא הופך להיות מרכז החיים שלך. הקושי הזה (שהוא מוכר וידוע לרבים) מערער את כל שמחת העשייה שלך והסיפוק שצריך להיות לך מההתקדמות הנפלאה שלך.
אל תתבלבל - אתה בדרך טובה אתה צריך לשמוח ולראות עצמך בטוב מפני שמכך יהיו לך עוד ועוד כוחות להתקדם.
תזכור שיש לך גם את המשימה הזאת - תאמר לעצמך שבבא העת גם את המטרה הזאת תכבוש.
אפשר לנסות (בלי לחץ) להתחיל פעם בשבוע לבוא למנין - אולי אפילו לנסוע למנין מאוחר יותר במקום רחוק (ביום שישי?).

אני מכיר אנשים טובים שלא מתפללים שחרית במנין - זה אמנם חסרון אבל זה לא מוחק את כל הטוב והמבורך שיש להם בשפע.