שמיטה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 23/11/14 09:39 א בכסלו התשעה

שאלה

שלום וברכה,

ברצוני לשאול בנוגע לדיני השמיטה.. במידה ואנו רוכשים מסופר שמצוין בתעודת הכשרות שזה "היתר מכירה " או מהשוק ששם אין לנו מושג האם זה של יהודי או נוכרי.. מה עלינו לעשות עם הירקות והפירות ?

האם לשמור את קליפות הירקות ? עד מתי ? מה בנוגע לפירות ?

ראיתי באיזו טבלה שמצויין בה סוף זמן איזור ספיחין- האם עליי להתייחס לתאריך הזה ? של סוף הזמן ?

במידה וישנו פרי / ירק "בעייתי" לאכילה אשמח שתכתוב לי.

אשמח לקבל הסבר מעשי ומפורט על מנת שאשתדל לשמור עד כמה שניתן.. תודה רבה.

שנה מבורכת

תשובה

שלום לך

אין צורך לשמור קליפות מפירות שאין בהם קדושת שביעית כיון שמקורם מהיתר מכירה או מנוכרי. בשני המקרים אין קדושת שביעית לא באדמה בה הם גדלים ולא בפירות/ירקות.

כל הפירות הנמכרים כעת (ועד טו בשבט) אינם מפירות שנת השמיטה אלא הם גדלו בשנה השישית וממימיה.

במקומות בהם את קונה - אין בעיה.

פירות מגינה פרטית -
ירקות - בד"כ אסורים
פירות - מותרים ויש לנהוג בהם קדושת שביעית (=לאכלם כרגיל ולא לעשות בפרי שימושים אחרים כמו תרופה, אומנות וכד'. ואם יש שאריות משמעותיות נוהגים לשמור אותם כמה ימים עד שיפסלו מאכילת אדם.

בברכת שבת הארץ שלום
דוד לוי