כללי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/11/14 01:30 א בכסלו התשעה

שאלה

שלום, ברצוני לשאול כמה שאלות אשמח לתשובות תמציתיות ומספקות.

1. האם מותר להוסיף לשעון שבת בזמן השבת זמן נוסף,

לדוגמה- כיוונתי את השעון שיכבה בשעה 10 ואני רוצה להשאיר את האור דלוק לעוד שעה, האם מותר לי לכוון את השעון ל11? והאם מותר גם להחסיר זמן? ז"א להוריד שעה.

2. עד איזה שעה אני יכולה להתפלל תפילת שחרית? ז"א ברוך שאמר אשרי יושבי ביתך ועמידה ועד מתי אני יכולה להתפלל קריאת שמע בשחרית? האם לפי הזמן שמפורסם או שיש שעה אחרת לנשים?

3.למה אסור בשבת להשתמש במיטרייה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

1. אפשר להאריך את השעון, לא ראוי לקצר, אלא צורך גדול במיוחד.
2. אין זמן אחר לנשים, אמנם הן פטורות מתפילה כסדרה אבל מי שרוצה להתפלל תפילה מסוימת, צריכה לעשות זאת כהלכה.
3. משום עשיית אוהל.

שבוע טוב
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום