פיזור אדמה בשביעית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/11/14 00:19 א בכסלו התשעה

שאלה

שלום רב.

אני בתהליך גמר בניית בית בע"ה. שאלתי בנוגע לפיזור אדמה:

1. כחלק מהחוזה עם הקבלן הוא מתחייב לפזר לי אדמה סביב הבית, ובמידה ואדרוש ממנו לא לפזר אצטרך לשלם לו את המחיר שסיכמנו, ולהוציא על כך סכום נוסף בעתיד.

2. פיזור האדמה מהווה גם חלק מדרישות המועצה לקבלת טופס 4. במידה ואעכב את פיזור האדמה עד לאחר השמיטה ורק אז אחל בתהליך הוצאת טופס 4, ייגרמו לי גם כאן עלויות כספיות נוספות.

חשוב לציין, האדמה המדוברת מיועדת בהמשך (לאחר שנת השמיטה), בין יתר השימושים גם כן לשתילה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אפשר לפזר את האדמה בערמות גדולות שאין דרך זריעה שם. או לעשות כל פעולה שתוכיח שאין כאן הכנת שדה לזריעה.

שבוע טוב
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום