תשובה בפייסבוק בשבת ותחילת יום שבת בבית המקדש

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/11/14 23:34 כט בחשון התשעה

שאלה

1)אם אני מתכתב בפייסבוק ומקבל תשובה בשבת האם מותר לי לקרוא את התשובה והאם מותר לי להמשיך את השיחה במוצאי שבת אחרי שאני רואה את השיחה בשבת? בין שיחה בצא'ט ובין תגובה על מה שאני כותב בקיר הפייסבוק

2)מתי יום שבת התחיל בבית המקדש ומתי יום שבת הסתיים בבית המקדש? כי הרב כתב לי שהיום בבית המקדש התחיל רק בבוקר ולא מצאת הכוכבים של היום הקודם

3)האם יש בתשובה לשאלה 1 ובתשובה לשאלה 2 הבדל בין האשכנזים לספרדים ובין האשכנזים לאשכנזים חסידיים?

אשמח לקבל תשובות מכבוד הרב ושיהיה לכבוד הרב לילה טוב

תשובה

שלום וברכה

לאחר שיצאה שבת – מותר לענות לפוסטים בפיסבוק, להמשיך שיחות וכדו'.
כמובן שאם היחסים שלך עם הכותב בשבת טובים ואתה יכול להאיר לו את העובדה שאין ברצונך להיות שותף בכתיבה שנעשתה בשבת – זה יותר טוב, אולם צריך לשקול היטב האם בקשה כזו תקדם או תסיג לאחור, וכל מקרה לגופו.

יום השבת במקדש התחיל פעמיים. בנושאים הקשורים לחילול שבת וכדו' – הוא התחיל כמו בכל מקום בכניסת השבת שלאחר שקיעת החמה; בנושאים הקשורים למקדש עצמו, כגון ימי הקרבת קורבנות וכדו' – הוא התחיל בבקר.

כל טוב