עקירת עצי פרי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/11/14 23:17 כט בחשון התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום !

ברצוני לבנות יחידת דיור המתחילה מחדר בביתנו ותמשיך בהרחבה קטנה לגינה . בגינה אצטרך לשם כך לעקור בערך 3 עצי פרי -

עץ קלמנטיות שזו השנה העשירית שלו והשנה הראשונה בה הוציא בערך חמש קלמנטינות קטנות . עץ לימון שזו גם שנתו העשירית ולא מתפתח ולא הוציא כלל פירות . ועץ תפוזים שזו שנתו העשירית אבל שנתו הראשונה שהוציא כ- פחות מעשרה תפוזים .

השאלה שלי מה אני אמור לעשות בנוגע לעצי הפרי הנ"ל מבחינה הלכתית אם ברצוני לעקור אותם ולבנות שם יחידת דיור . והאם מותר לי בכלל ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

מותר לעקור עצי פרי לצורך דירה ומגורים (לא להרווחה סתם). אמנם בגלל שמלבד עצם ההלכה יש עוד חשש של סכנה, היו שהקפידו למכור לגוי את העץ ושהוא יעקור את העצים.

שבוע טוב
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום