בענין חליצה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/11/14 23:06 כט בחשון התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום !

ברצוני לשאול בקשר לאחותי שכיום היא בת 49

כשאחותי היתה בת 19 התחתנה . ומיד אחרי חודש עזבה את בעלה וחזרה לבית אמה . כעבור שנה נודע לנו שבעלה נפטר מהמחלה לא עלינו . אבל בשנה זו הספיק להתחתן שוב ( כשעדיין לא התגרש מאחותי ) ונולדה לו בת ואישתו החדשה בהריון - ולאחר תקופה ילדה עוד בת .כלומר יש לנפטר 2 בנות .

אחותי נשארה אלמנה ללא גירושים ולא עשתה חליצה כי אז נאמר לה ע"י רב שאם יש לנפטר ילדים לא צריך חליצה . עם השנים אחותי הכירה גבר אחר ונולדו להם 2 בנות ללא נישואים .הבנות היום גדולות ועוד מעט ירצו להתחתן . האם ישנה בעיה הלכתית מבחינת החליצה . שהרבנות לא תאשר להם להתחתן . מה עליה לעשות בכדי שכשהבנות תרצנה להתחתן תוכלנה לגשת לרבנות ללא בעיות ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אם כל העובדות נכונות וברורות אין צורך בחליצה כיוון שכשהוא נפטר היו לו בנות.

שבוע טוב
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום