כספי מעשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/11/14 22:55 כט בחשון התשעה

שאלה

ילדי לומדים בבית ספר תורני וקניתי להם לבית הספר פוסטרים לקישוט הכיתה של " מלכות וקסברגר " עם ערכים יהודיים ותורניים

האם מותר לי להשתמש בכספי המעשרות לשם זה או אסור ?

ביתי לומדת באולפנא ויש שם ארוחות חמות לשעת הצהרים בתשלום חודשי למי שמעוניין . האם מותר להשתמש בכספי המעשרות בשביל הארוחות ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. כרזות אפשר להשתמש בכספי מעשר.
ב. אם ממילא הבת צריכה ארוחה אין להוריד זאת מכספי מעשר. אמנם אפשר לעשות חישוב מה עלות מנה ביתית ומה עלות באולפנא וההפרש יכול להיות מכספי מעשר.

שבוע טוב
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום