כשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/11/14 22:51 כט בחשון התשעה

שאלה

שלום וברכה,

אנחנו מקפידים בביתנו לא לאכול מוצרי אבקת חלב נכרי.

נתקלתי במוצרים עם הכשר ou שבתכתובת בעברית לא מצויין כי מכיל רכיבי אבקת חלב נכרי.

האם אני יכולה לסמוך על כך שבאמת אינו מכיר אבקת חלב נכרי? או שמכיוון שמראש אנחנו יודעים כי בהכשר ou מקלים בנושא אז עדיף לא לקנות מוצרים אלו?

בנוסף רציתי לציין כי בתכתובת בעברית על המוצר מצויין גם הכשר של הרבנות הראשית לישראל.

האם הם מחוייבים לציין אם המוצר מכיל אבקת חלב נכרי או שלא?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

שני הגופים המוזכרים מציינים אבקת חלב נכרי, אם נמצא במאכל, ובייחוד בארץ ישראל.

שבוע טוב
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום