בבית ספר למדנו ש...

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 18/11/14 19:07 כה בחשון התשעה

שאלה

שלום ו ברכה הרב דני :)

שמי ידידיה ו אני לומד בבית הספר דרך אבות ש באפרת ושיך ל : אור תורה סתון, שאלה זו באמת מופנה אל הרב שמואל אליהו אבל לצערי לא מצאתי אותו.

אז למדתי בגמרא היום שבמצוות האב על הבן כתוב ש האבא צריך ללמד את בנו תורה

אבל אז שנכנסים לעומק הגמרא לומדים ש הגמרא אומרת ש נשים לא חייבות ב לימוד תורה.

אבל הרב שמואל אליהו אמר שהם כן חייבות אז מדוע הוא אמר זאת??

אשמח מאד אם יקבל אם אקבל את דעתך ( כי לא מצאתי את הרב שמואל אליהו ברשימת אנשים שלי)

תודה רבה ידידיה רוזנשטרק

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

שאלה טובה,

ללימוד התורה יש שני חלקים: לימוד וידיעה.

לימוד - לא משנה מה לומדים גם הלכות קרבנות שלא נוהגים עכשיו. ובזה נשים פטורות.

ידיעה - לדעת את ההלכות שצריך לקיים ובזה נשים חיבות, למשל הלכות שבת ברכות חלה וכדומה. וזאת גם הסיבה שנשים מברכות ברכות התורה.

שתזכה לגדול בתורה,

בברכה,

דני ארגמן