כשרות

חדשות כיפה רבני כושרות 18/11/14 15:07 כה בחשון התשעה

שאלה

שלום הרב.

מקרוגל חלבי ,שאינו בן יומו,שבו מחממים בד"כ מאכלים כשהם מכוסים בכסוי פלסטיק ,שהכניסו בו בטעות צלחת חלבית(לא בת יומה)ועליה חתיכת בשר.חממו את הבשר ללא כסוי.

מה דין הבשר? המקרו-גל? הצלחת? לספרדי

תודה רבה.

תשובה

שלום רב,
עיקר השאלה היא : האם הבשר התחמם לרמה של יד סולדת בו?
ולכן נחלק את התשובה לשתי תשובות.

1.במידה והבשר לא התחמם ליד סולדת בו:
אין שום ביעה כשרות. יש לשטוף את הצלחת ודי בכך.

במידה והבשר התחמם לחום של יד סולדת בו:
הצלחת צריכה הכשר. לא בכל מקרה ניתן הכשיר אותה, זה תלוי בחומר ממנה היא עשויה.
מתכת, זכוכית או פלאסטיק ניתנים להכשרה. חרס או חרסינה אינן ניתנים להכשרה.
3.יש עוד כמה דברים שצריך לדעת כדי להכריע סופית האם צריך להכשיר את המיקרוגל. ומכיון שאיני יודע אותם ואין באפשרותי לדעת אותם אני מציע שתעיין בסימולטור כשרות
http://kosharot.co.il/simulator/SHAL_ET_HARAV.HTM

בברכה,