שקר מותר או לא

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 17/11/14 13:24 כד בחשון התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב.

בחודשים האחרונים אני לומדת נהיגה, והיום ניגשתי לטסט.

מכיוון שאני אחת מהבנות הכי גדולות בשכבה התחלתי בין הראשונות(אם לא הראשונה) ובגלל זה יש התעניינות רבה מצד החברות שלי לכמה שיעורים עשיתי, מתי אני ניגשת לטסט וכו'..

לפני שניגשתי לטסט לא סיפרתי לאף אחד חוץ מלאבי כי ככה אבא שלי אמר לי לעשות כדי לא להילחץ עוד יותר כי גם ככה הייתי לחוצה.

לצערי הרב זה לא עזר ונכשלתי.

אני מניחה שיבואו שאלות בחודש הקרוב לגבי שיעורי הנהיגה שלי מצד חברותי ואני לא יודעת מה לעשות, מצד אחד אבי אמר לי להגיד שעדיין לא עשיתי אבל זה שקר ומצד שני אם אני אגיד את האמת זה רק ילחיץ אותי עוד יותר, האם מותר לי להגיד שלא עשיתי וכאשר בעז"ה אעבור את הטסט אגיד לכולם שזה לא היה הטסט הראשון?

תודה ויום טוב.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

תגידי להם "כשאעבור טסט בע"ה אגיד לכם" וזהו,

את לא חייבת לספר הכל והם יכולים לכבד את רצונך, אל תכנעי ללחצים.

בברכה,

דני ארגמן