תחנון בימי שני וחמישי

חדשות כיפה הרב דוד לוי 16/11/14 21:49 כג בחשון התשעה

שאלה

א.לכבוד הרב אני לומד בישיבה תיכונית ששם בימי שני וחמישי מדלגים את כל האל מלך, אנשי אמונה וכו'וקוראים רק מוהוא רחום האם מותר לקרוא את הקטעים האלה ללא הציבור (כלומר לקרוא מהר כשהם מתחילים והוא רחום) (כולל י"ג מידות)אושאסור לאומרם ללא הציבור??

ב.בעניין עשיית בית כנסת" אקמפדריה"האם מותר לעבור לרחוב השני דרך המדרגות של בית הכנסת כשלא נכנס ממש לבית הכנסת אלא רק דרך המדרגות של בית הכנסת??

תשובה

שלום לך

א.
1. כאשר אתה מתפלל בישיבה - תנהג כמנהג הישיבה ותדלג קטעים אלו.
2. בכל מקום אחר בו אתה מתפלל תאמר בנחת חלק מהתחנון לפי בחירתך ומה שהספקת - הספקת. אל תאמר שום קטע מהר ואל תשלים מה שאינך מספיק. - זה ליבו של התחנון - להתחתנן. אין שם חובה לומר או להספיק או להשלים.

ב. קשה לי להבין מהתיאור שלך. בכל אופן -
1. בישיבה [חובה] לשאול את ראש הישיבה ורק אותו (ולא רב מחוץ לישיבה) ולנהוג לפי ההנחיות שלו.
2. בית כנסת לענין זה הוא רק אולם התפילה (כמובן כולל מקום התפילה של הנשים )

בברכה ובהצלחה דוד לוי