שאל את הרב

קמח חרובים וברכת קטיף

חדשות כיפה רבני כושרות 16/11/14 12:57 כג בחשון התשעה

שאלה

שלום,

יש לי 2 שאלות:

1 קמח חרובים

זו אבקת חרובים אורגנית

קניתי בניצת הדובדבן ורשום על זה

"יש לנפות לםני השימוש"

האמנם יש לנפות? הרי הכל טחון שם?

ואם כן - באיזו נפה?

2 לא הצלחתי לברר ולהבין האם ירקות ללא חרקים חרקים

של "ברכת קטיף" הם כמו חסלט

ומותרים לאכילה?

תשובה

שלום רב,
גם קמח הוא טחון וצריך לנפות אותו, אך כאן אין צורך לנפות. ניתן לפזר אותו על כף היד ולהסתכל או לפזר אותו על צלחת בצבע כתום או תכלת.

http://upload.kipa.co.il/media-upload/kosharut/17823568-5202014.PDF

בברכה,

כתבות נוספות