צאת שבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/11/14 13:49 כא בחשון התשעה

שאלה

1)אם אני שולח מייל בצאת השבת או כמה דקות אחרי צאת השבת אבל לפני שהתפללתי ערבית ועשיתי הבדלה האם זה חילול שבת?

2)האם מותר לי לעשות מלאכה כבר בצאת הכוכבים 18 דקות אחרי השקיעה אם התפללתי ערבית ועשיתי הבדלה?

3)האם יש בתשובות לשאלה 1 ולשאלה 2 הבדל בין אשכנזים לספרדים ובין אשכנזים לאשכנזים חסידיים?

אשמח לקבל תשובות מכבוד הרב ושיהיה לכבוד הרב יום טוב ושבת שלום

תשובה

שלום וברכה

א. איסור מלאכה אינו תלוי בתפילת ערבית או בהבדלה. אם עשית בדרך שאתה מתאר - לא חללת את השבת.
ב. צריך להוסי, מעט מהחול על הקודש.

כל טוב