סיום יום ששי,סיום שבת והתחלת שבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/11/14 12:56 כא בחשון התשעה

שאלה

1)מאיפה השיטה שאומרת שיום ששי מסתיים רק בחצות הלילה והאם השיטה הזו רלוונטית לגבי איסור מלאכה? כי בטלוויזיה אומרים שביום ששי ב 10 בלילה תהיה תוכנית,הופעה תתקיים ביום ששי ב 10 בלילה

2)מאיפה השיטה שאומרת שיום שבת מסתיים רק בחצות הלילה והאם השיטה הזו רלוונטית לגבי איסור מלאכה?

3)האם לפי אומות העולם יום שבת מתחיל רק בבוקר או מחצות הלילה?

אשמח לקבל תשובות מכבוד הרב ושיהיה לכבוד הרב יום טוב ושבת שלום

תשובה

שלום וברכה

א. העולם שאינו-יהודי רואה את היום כמתחיל בשעה 00:01. בשל כך, הוא קובע את חצות כנקודת המעבר שבין הימים השונים. Suterday לפי אומות העולם מתחיל בחצות שבין שישי לשבת.
ב. אין לשיטה זו כל רלוונטיות לנושא ההלכה. להלכה, במרחבים שמחוץ למקדש היום מתחיל בצאת הכוכבים; במקדש היום מתחיל בזריחת השמש. בכל מקרה זה לא בחצות.

כל טוב