גזל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/11/14 20:44 יח בחשון התשעה

שאלה

שלום הרב,

קראתי במחזור של יו"כ שעברה של גזל מעכבת את התפילות מלהגיע לקב"ה.

העניין הוא כזה, אני עובדת בחנות והיו שתי פעמים בהן החזרתי עודף לא נכון ללקוחות. אין לי דרך להגיע אל אותן לקוחות, כך שבעצם גזלתי (בלי כוונה כמובן) ואני לא יכולה להשיב.

1. מה אני יכולה לעשות?

2. האם זה אכן מעכב תפילה או דברים אחרים (יש שמועה על כך שחוזרים בגלגול וכו וכו).

תודה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אם את משתדלת לנהוג ביושר והגינות והמעשה היה בטעות ולא בכוונה אין לך אשמה.
כולנו לעתים שוגים - במקרה שלך השגגה היא בתשלום.
אם הסכום העודף נשאר אצלך תני אותו לצדקה.
את יכולה להמשיך להתפלל בלב שקט ובכוונה מלאה.
הלוואי שכל מי שעוסק בכספים יהיה ישר כמוך.