אמונות שרציתי לדעת אם הן נכונות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/11/14 18:04 יח בחשון התשעה

שאלה

סיפרו לי על מספר אמונות.

1. אסור לשים נעל הפוך (כשהלמטה שלו כלפי מעלה).

2.אסור לקחת את שתי כפות הידיים ולשלב אותם בצורה כזאת שכל אצבע מיד אחת נכנסת בין שתי אצבעות של היד השנייה.

כמו בתמונה:

http://quotez.co/wp-content/uploads/media/the-spaces-between-your-fingers.jpg

3. אסור ללכת בכיוון אחד ולחזור מאותו כיוון. לדוגמא אם אני הולך בצד אחד של המדרכה ואז עושה סיבוב (או כשאני מסיים את הסידור) וחוזר באותו צד של המדרכה.

רציתי לדעת אילו מהאמונות האלה נכונות ומה ההסבר שלהן.

תודה, אוראל.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

שאלות 1 ו3 אין צורך לשמור כלל.
מקרה 2 אין בכך איסור אלא שהיו גויים שהתפללו כך, ולכן יש שהקפידו בכך, אבל מי שלא יודע מכך אין צריך לדאוג.

שבוע טוב
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ