לשון הרע

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/11/14 23:31 יז בחשון התשעה

שאלה

שלום!

הייתי בקשר עם מישהי שמאוד אהבתי.

הקשר לא ממש הצליח. ידוע לי שהיא איננה אמינה,, כי שמעתי מחברים ולצערי חוויתי את המעשים הללו על בשרי.

האם חובה עלי להזהיר את כל מי שבא איתה במגע על מנת ליצור קשר להזהר ממנה? או שזה יחשב ללשון הרע?

ייעצו לי להעסוק בדברים משמחים יותר ולא להשקיע את הכוחות במקרה הנ״ל

מה נכון לעשות?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מה שייעצו לך הוא טוב. אולם אם יש לך דברים ברורוים בעדויות ולא שמועות, מותר להזהיר בתנאים מסוימים, ומכיוון שאינני יודע אם תוכל לעמוד בהם, כדאי להתרחק מהנושא.

שבוע טוב
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ