שמיטה השקיית עציצים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/11/14 16:59 יא בחשון התשעה

שאלה

שלום לרב,

ברצוני לשאול מס' שאלות:

1. ברשותי עציצים אשר נמצאים על אדן החלון מתחת לתקרה,אך הפרחים יוצאים מתחת לכיפת השמים,האם מותר להשקותם בשמיטה?

2. במיקרוגל המשמש לחלבי ובשרי, ניתן להסתפק במכסה המיועד למיקרוגל (עם חורים בצד) כדי להשתמש בבשרי וחלבי יחדיו?

3. כיצד מכשירים מזלג או כפית שהוטרפו?

תודה רבה

לאה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד
'
1. מותר להשקות לפי הצורך, לא הרבה מדי אבל כרגיל אפשר.
2. יש לעטוף בצורה גמורה את התבשיל.
3. מחממים מים בקופסה או בסיר גדול (שלא השתמשו בו 24 שעות) וכשהמים רותחים מכניסים את מזלג או הכפית אח"כ שוטפים אותו בקר.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום