קבורה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 03/11/14 20:05 י בחשון התשעה

שאלה

שלום,

יש לי שתי שאלות בנוגע לקבורה מעורבת:

1. מה הפרוצדורה לקבורה של יהודי בבית קברות שאינו יהודי, למשל בבית קברות נוצרי בחו"ל?

2. לגבי זוגות מעורבים בארץ, שנקברים בבית קברות יהודי - האם מקיימים עבור בן הזוג הלא-יהודי הלוויה יהודית? ואם לא, איזה טקס נערך?

תודה!

תשובה

שלום לך

1. איני בקיא בכל הארצות אבל באלו שאני מכיר אין קבורת יהודים וקבורת נוצרים באותו בית קברות, ולפחות לא באותו חלקות.
כל אומות העולם בכל הדורות הקפידו על הפרדה זו.

2. אין לעשות עבור אדם שאינו יהודי הלויה יהודית.
יש [חובה] לקבור כל יהודי, גם אם הוא ביקש אחרת.
יש מצווה לקבור כל אדם גם אם אינו יהודי (אם הוא ביקש אחרת - יש למלא את רצונו, פרט לבזיון המת).

הלויה יהודית עוסקת במעבר הנשמה לעולם הבא.
המעבר הזה שונה לגבי מי שאינם יהודים.

בברכה שתזכו לאריכות ימים בשמחה ובנחת
דוד לוי