תפילת מנחה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/11/14 10:35 ט בחשון התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום

אנו מתפללים במניין מצומצם וביום שישי לקראת תפילת מנחה היינו חמישה מתפללים מתוך ידיעה ברורה כי לתפילת ערבית יהיה לנו מניין בוודאות. השקיעה הייתה בשעה 18:03 ובשעה 17:53 החלטנו להתפלל מנחה (יחיד ) על מנת לא לפספס את השקיעה ולאחר מכן לערוך את קבלת שבת במועדה.

אחד המתפללים מסר לנו כי יש הלכה המאשרת תפילת מנחה עד 15 דקות אחרי השקיעה , ולשאלת מועד קבלת שבת לא הייתה לו תשובה.

שאלותי הם:

א. האם מותר להתפלל מנחה אחרי שקיעה בכול יום ובדאי ביום שישי.

ב. האם ניתן לקבל את השבת לאחר השקיעה ועד מתי.

לתשובותיך אודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

נהגתם נכון!
אמנם ביום חול רגיל אפשר להתפלל מנחה מעט אחרי השקיעה. אבל בשבת ראוי להתפלל כך שתסיימו(!) את התפילה לפני השקיעה בגלל "תוספת שבת" עקרון שקובע שיש לקבל את השבת מבעוד יום.
לכן גם אם מתארגן מניין למנחה ביום שישי אלא שהוא מתעכב - ראוי להתפלל יחיד ולקבל תוספת שבת.

יש בענין עוד אפשרויות עיין בקישור (סעיף ה)
http://www.yeshiva.org.il/midrash/580