טיהור הבית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/11/14 02:01 ט בחשון התשעה

שאלה

הייתי אצל רב טוב ונודע שציין כי יש לטהר את הבית שלי בשטיפתו במיי ים אחרת כל מי שיתחתן יתגרש ( זאת הוא ציין על סמך גם מידע שנתתי לו שהבית שלי שהוא בית הוריי נקנה מ...) .נוסף לזאת גם בעניין זוגיות שאלתי והוא אמר לי לקרוא משהו. שני הדברים הללו של שטיפת הבית וקריאה לשם זיווג, נעשו אך כשחזרתי לרב הוא אמר שצריך היה לשטוף ולקרוא בו זמנית ולא לחוד. לא יכולתי לדעת את זה ועשיתי את הדברים בנפרד. זה לא כזה קל ופשוט לשטוף שוב(הבאת אספקת מים מהים וריח חריף ורע של מלח בבית וזאת ועוד גם שהבית קטן) אני ממש מיואשת יודעת ולא יודעת מה לעשות גם ככה נושא הזיווג קשה ולא מסתדר ואף אחד לא נשוי /ה ואני ואחיותיי גדולות ולא נשואות ויש הרבה סבל ועצב של הוריי . הפחד תמיד מנהל אותי ובגלל זה לא מתקדמת בשום תחום וכעת אני עוד יותר פוחדת שכשאתחתן אתגרש חס וחלילה,ובשונה מגבר לבחורה זה הכי נורא ועוד עם הגיל... והאופי שלי לא אוכל לשאת זאת. השאלה שלי היא מה לעשות אפילו שאכיר מישהו בעתיד ,זה לא יהיה כדאי בגלל האנרגיה של הבית, או שזה לא תקף עד כדי כך וכן ניתן להכיר מישהו ו כשמחליטים להתחתן זה תקף? כמו כן מה אוכל לעשות כדי לפתור את הבעיה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

העצה לשטוף את הבית במי ים לא כתובה בהלכה.
אני לא מכיר מקורות שאומרים דברים כאלה. אני משער שהרב הדריך אותך על פי דברים שמוכרים לו. לי אין מה לומר בנושא.

הלכת אל רב לבקש עצה, יש לך קשיים למלא את העצה - נראה לי שנכון להמשיך את הקשר עם הרב שלך ולבקש ממנו פתרונות לקשיים שהתעוררו.

אני מברך אותך בזיווג הגון במהרה ובזרע של קיימא בשמחה וברכה.

אולי צריך כיוון נוסף להתמודד עם הלחץ והקשיים - לפנות לטיפול רגשי כלשהו?