צניעות עם הבעל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/11/14 23:39 ח בחשון התשעה

שאלה

שלום,

התחתנתי לפני חודשיים..בע"ה בשבוע הבא ניסע לנפוש בצימר..שאלתי היא, האם מותר לי ולבעלי לבלות בג'קוזי ביחד? (עם בגדים כמובן..)

תשובה

בס"ד
שלום רב

כמו שמותר לזוג להיות יחד בברכה, אפשר גם בג´קוזי.
לעיתים יש הבדלים בתחושת הצניעות: אחד מבני הזוג מרגיש רצון רב יותר לחוויות גופניות, השני מרגיש לא נוח בדברים אלו.
ההלכה מתחשבת גם בצרכי היצר, לאפשר בדיעבד מעשים קצת פחות ראויים בין איש ואשתו, מחשש לתוצאות גרועות יותר. לכן חשוב מאוד שתהיה על כך הסכמה מלאה ורגישות בין בני הזוג.

התעלות בקדושה צריכה להיות מתוך התחשבות ורגישות הדדית.

קשר גופני בין בני זוג יכול להביא ל-'קידוש החומר'. כאשר העונג הגופני מתעלה לחיזוק הקשר והאהבה בין השניים. חוייה של חיבור גופני יכולה להיות השלמה לחיבור רגשי - רוחני, זהו רגע של איחוד שמחובר לקודש.
כדי להגיע לכך צריך שכל החיים שלפני ואחרי יהיו מלאים ברגישות והתחשבות, בהערכה ונתינה בין בני הזוג.
בנסיבות כאלה אין צורך בריגושים גופניים אחרים שמעוררים את היצר. מפני שנוצר קשר עדין וקרוב - שהוא עצמו מבטא שיא של חיבור גוף ונפש.

נראה לי שקשה להגיע לקשר כל כך עמוק וחזק תוך חודשיים. אבל אני מסמן לכם כיוון ומאחל לכם שתגיעו לכך במהרה.